Gevelbepleistering

Siliconenpleister

Siliconenpleister wordt gebruikt om gevels egaal af te werken. Het is waterafstotend, elastisch en verkrijgbaar in meer dan 800 verschillende kleurtinten. Siliconenpleister wordt niet in de massa gekleurd, enkel de bovenste laag wordt met kleurpigment afgewerkt. 

 

Met isolatie

Muren kunnen ook aan de buitenkant geïsoleerd worden. Buitengevelisolatie heeft haar degelijkheid in zowel nieuwbouw als renovatie al meer dan 50 jaar bewezen. Eventuele koudebruggen ter hoogte van vloer-wand en wand-dakaansluitingen worden met deze isolatiemethode vermeden. De gebruikte isolatiediktes variëren van 4 tot 40 cm en kunnen desgewenst afgewerkt worden met een sierpleister, gladde bepleistering of steenstrips in de kleur van uw keuze. Dit systeem kan toegepast worden op ruwe baksteen, industrie- of houtskeletbouw.

 

 Zonder isolatie

Deze vorm van gevelbepleistering kan toegepast worden op ondergronden van alle soorten metselwerk. Op de onderconstructie wordt eerst een grondmortel aangebracht welke is verstrekt met een glasweefselbewapening. Deze grondmortel kan dan afgewerkt worden met een siliconenpleister in de kleur van uw keuze.

 

Minerale pleister

De minerale pleister, of ook wel 'krabpleister' genoemd, is een andere vorm van sierpleister. Deze pleister wordt in één laag geplaatst waarna er een structuur gekrabd wordt in de gevel. Omdat minerale pleisters in de massa gekleurd zijn, zijn ze kleurvaster en meer dampopen. Het nadeel van deze afwerkingsvorm is echter dat de hoekprofielen, aan o.a. ramen en deuren, zichtbaar blijven. Deze vorm van afwerking kan toegepast worden op systemen zowel met als zonder isolatie.

 

Uw sierpleister extra beschermen

Na het aanbrengen van de siliconenpleister kan u nog opteren om uw gevel extra te beschermen.  Door middel van het aanbrengen van een extra laag verf, die als beschermlaag dient, kan u een keuze maken uit verschillende opties:

  • StoLotusan: de StoLotusan buitenmuurverf heeft een natuurlijke zelfreinigende eigenschap. Loszittend vuil parelt met de regen af. Dit zorgt ervoor dat gevels langer mooi blijven.

 

  • StoDryonic: de Dryonic Technology garandeert een supersnelle droging van de gevel na regen, dauw en nevel waardoor de gevel beduidend langer vrij blijft van groenaanslag.

 

  • StoColor X-black: gevelverf als 'hitteschild'. Door deze gevelverf is het mogelijk om donkere kleuren te plaatsen op een gevelisolatiesysteem. Deze warmte-reflecterende verf maakt de buitengevel bestand tegen de invloed van zonlicht.

 

Andere items

Pleisterwerken
location_on Plaats-Vondel 17, 3272 Scherpenheuvel-Zichem mail_outline info@procrep.be phone 0494 22 11 16

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x